Ispita lui Iason
PrinteazaIspita lui Iason din: cartofi, ceapa, grasime, ansoa, smantana, pesmet, fulgi de unt.
Ingrediente:
- 8 cartofi medii
- 2 cepe
- grăsime pentru formă
- 10 fileuri de anşoa cu marinadă din conservă
- 250 ml smântână dulce
- 100 g pesmet
- 2 linguri de fulgi de unt
Mod de preparare Ispita lui Iason:
Se curăţă cartofii şi se taie beţigaşe, apoi se aşează într-un bol cu apă rece pentru ca amidonul să iasă din cartofi.
Se preîncinge cuptorul la 220 °C (ventilator 200 °C). Se curăţă ceapa şi se toacă mare. Se unge o formă termorezistentă.
Se scot beţigaşele de cartofi din vas şi se usucă pe un şervet. Fileurile de anşoa se scurg şi se taie în jumătăţi, în funcţie de mărime. Marinada în care au fost fileurile se păstrează.
Se aşează în formă jumătate din cartofi, se acoperă cu ceapa, peste care se pun fileurile de anşoa. Restul de cartofi se aranjează peste anşoa.
Peste budincă se toarnă marinada de la anşoa şi jumătate din cantitatea de smântână, iar la final se presară pesmetul şi fulgii de unt. Se coace budinca la cuptor 50-60 de minute.
După ce a trecut jumătate din timpul de coacere, peste budincă se toarnă restul de smântână.
Pofta buna!