Italia: Saltimbocca alla Romana
PrinteazaAcest fel de mâncare este atât de drag itaalienilor, încât reţeta a fost recunoscută în mod oficial, în 1962.
Culorile sale trimit cu gândul la drapelul Italiei: roşu de la prosciutto, alb de la carnea de viţel, verde de la salvie. Deşi, între noi fie vorba, un hotdog cuu sos verde are aceleaşi culori.
Cuvântul saltimbocca înseamnă „salt în gură”, iarar metoda de gătire poate fi folosită şi pentru prorepararea altor mâncăruri similare, pe bază dele pui sau curcan. Carnea de viţel este însă ceea tradiţională.
Scattopini (sau cotlete) de viţel se bat până devin aproape transparente, se acoperâ cu un strat de prosciutto, urmat de un strat de frunze proaspete de salvie. Se rulează şi se prind cu o scobitoare.
Feliile de carne sunt foarte subţiri, astfel înencât trebuie prăjite doar câteva minute pe fiecare parte, într-o tigaie, în unt încins. Bucăţile de saltimbocca se scot din tigaie şi se glasează în final cu un vin alb sec.