Iutari cu morcov in saramura cu otet din: iutari, morcovi, otet, apa, ulei, sare grunjoasa, boabe de piper. Ingrediente: 1 kg iutari 1-2 morcovi 300 ml otet 600 ml apa 300 ml ulei 1 lingurita sare grunjoasa, neiodata 1 lingurita boabe de piper Mod de preparare: Cureţi ciupercile, separi picioruşele de pălărioare, le speli […]
Iutari marinati
PrinteazaIutari marinati din: iutari, otet, apa, sare grunjoasa, morcov, ceapa rosie, foi de dafin, piper boabe mozaic, frunze de patrunjel.
Ingrediente:
- 500 g iuțari
- 1 ceașcă oțet
- 4 cești apă
- 1 lingură sare grunjoasă
- 1 morcov
- 1 ceapă roșie
- foi de dafin
- piper boabe mozaic
- frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Cureți și speli iuțarii și legumele.
Tai iuțarii în felii potrivite și legumele după preferință, astfel încât să dea un aspect cât mai plăcut borcanelor cu murături.
În borcane de 800 ml, pui iuțarii intercalați cu legumele.
Fierbi apa cu oțetul și condimentele și torni lichidul fierbinte în borcanele așezate pe suporturi metalice.
Închizi borcanele ermetic, cu capac. Pui borcanele între pături, pentru a se răci lent. A doua zi, le depozitezi în cămară.
Pofta buna!
poate iti place si:
Iutari cu branza de burduf
Iutari cu branza de burduf din: iutari, branza de burduf, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 16 iutari, bureti albi iuti 200 g branza de burduf 2 linguri ulei 2 catei de usturoi sare Mod de preparare: Curatati iutarii de frunze si pamant, spalati-i bine sub jet de apa, ca sa eliminati nisipul strans intre […]
Iuţari la cuptor, cu mălai
Iuţari la cuptor, cu mălai din: iutari, ulei de floarea soarelui, malai, sare, piper, mujdei de usturoi. Ingrediente: 1 kg iutari (ciuperci) ulei de floarea soarelui malai sare piper mujdei de usturoi Mod de preparare: Pentru început, cureţi şi speli foarte bine iuţarii. Aceste ciuperci au pălării mari, pe care le tai în bucăţi […]
Pofta buna!