Chiftelute cu usturoi din: carne tocata, ou, sare, piper, usturoi, ulei, paine. Ingrediente: 300 g carne tocată, amestec 1 ou sare piper 1 ceapă 4-5 căţei usturoi ulei, pentru prăjit 1 felie pâine înmuiată în lapte, bine stoarsă Pentru sosul de mărar: 75 ml lapte 150 g smântână 1 lingură făină 1 legătură mărar tocat 1 […]
Jalfrezi de pui
PrinteazaJalfrezi nu este o mâncare tradiţională indiană, ci mai mult o metodă de preparare a alimentelor. Jhal înseamnă „foarte condimentat”, iar frezi „prăjit uscat”, adică prăjit în foarte puţin ulei. amestecând mereu.
Unii consideră că acestă mâncare este originară din provincia Baltistan.
Coloniştii englezi au angajat bucătari indieni, care obişnuiau să prăjească resturile de carne rece cu ceapă şi cu multe condimente.
Cel mai des, se folosea carnea de pui şi de miel, iar jalfrezi apărea în multe cărţi de bucate anglo-indiene ca o modalitate de a refolosi carnea prăjită rece.
Dar jalfrezi se poate face şi din carne proaspătă; uneori, aceasta este fiartă şi imediat după aceea prăjită în foarte puţin ulei; alteori, ea este prăjită de la începfit, fără a mai fi fiartă înainte.
Ingredientele care intră de objcei în compoziţia acestei mâncări, în afară de pui, sunt: multă ceapă, usturoi, ardei verzi şi ardei iuţi verzi. Toate acestea se prăjesc cu ghimbir proaspăt în foarte puţin ulei, amestecând mereu în tigaie.
La final, se obţine un sos puternic aromat, care este în general mai consistent decât sosurile curry. Poate fi servit cu cartofi prăjiţi, dar de regulă se preferă orezul.
Jalfrezi de pui
Pofta buna!
poate iti place si:
Pui cu dovleac si orez
Pui cu dovleac si orez din: pulpe de pui, dovleac, orez, ardei, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 6 pulpe de pui 1 kg de dovleac 200 g orez 1 ardei roşu 1 ceapă mică roşie pătrunjel verde 1 vârf cutit nucşoară 1 frunză dafin sare ulei busuioc oregano rozmarin amestec de piper boia dulce Mod de […]
Pofta buna!