Jambalaya cu ceapa verde
PrinteazaJambalaya cu ceapa verde: carnati afumati, pulpe de pui, ulei de masline, ceapa, ardei gras rosu, telina, orez, usturoi, supa de pui, boia dulce, sofran, ceapa verde.
- 300 g cârnaţi afumaţi
- 2 pulpe dezosate de pui şi curăţate de pieliţe
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 1 ardei gras roşu
- 2 tulpini de telină
- 200 g orez
- 3-4 căţei de usturoi
- 500 ml supă strecurată de pui (sau de legume)
- boia dulce (sau iute, după gust)
- şofran
- codiţe de ceapă verde, pentru ornat
Mod de preparare:
Tai pulpele de pui bucăţi i-potrivite şi carnaţii felii. Le sotezi în 2 linguri de ulei de măsline bine încins.
Când încep să se rumenească uşor, adaugi ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, tijele de ţelină, tăiate rondele subţiri, ardeiul gras tăiat rondele, puţină boia de ardei (iute sau dulce, după preferinţă), sare şi piper.
Laşi toate legumele şi carnea să fiarbă, circa 10 minute, amestecând din când în când.
Intre timp, speli orezul, îl opăreşti 1 minut în apă cu puţină sare, îl strecori şi îl adaugi peste legume şi carne.
Torni supă caldă peste toate ingredientele, adaugi puţin şofran; corectezi, dacă este cazul, gustul de sare şi piper, amesteci cu atentie si lasi să fiarbă, la foc mic, pânise umflă bine orezul şi aromele se întrepătrund.
Amesteci din când în când pentru a nu se lipi orezul pe fundul vasului, pe măsură ce se umflă.
Când sosul este bine scăzut, opreşti focul, acoperi vasul cu capac şi laşi mâncarea să se liniştească circa 10-15 minute, după care o poti servi.
Jambalaya cu ceapa verde
Pofta buna!