Jambalaya cu creveti

Printeaza

Jambalaya cu creveti din: costita afumata sau sunca, ceapa, usturoi, ardei, telina, sare, piper, cimbru, dafin, sos Tabasco, nucsoara, sos Worcester, pasta de tomate, fond de peste, orez, creveti, patrunjel.

Ingrediente:Jambalaya cu creveti

  • 200 g costiţă afumată sau şuncă
  • 2 cepe
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei
  • 1 telină verde (apoi) câte 1/2 linguriţă de sare, piper şi cimbru uscat
  • 2 frunze de dafin
  • 1 picătură de sos Tabasco
  • 1 priză de nucşoară măcinată
  • 1/3 linguriţă de sos Worcester
  • 3 linguri de pastă de tomate
  • 600 ml fond de peşte
  • 300 g orez
  • 250 g creveţi fierţi, decorticaţi
  • 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt tocat

 

Mod de preparare:

Se taie costiţa cuburi şi se topeşte intr-o tigaie. Se curăţă ceaţra şi usturoiul şi se toacă mărunt.

Se curăţă ardeiul, se scot seminţele şi se toacă. Se curăţă ţelina verde şi se taie mărunt.

Se călesc în grăsime ceapa şi usturoiul, până când ceapa se rumeneşte.

Se adaugă apoi cubuteţele de ardei si de ţelină şi se prăjesc împreună 3 minute, amestecând continuu.

Se adaugă condimentele, sosul Worcester, sosul Tabasco, pasta de tomate şi fondul de peşte, apoi amestecul se dă o dată în clocot.

Se adaugă apoi orezul şi se lasă la fiert cu capac circa 25 de minute, până când orezul a absorbit intregul lichid.

La final se adaugă creveţii şi pătrunjelul şi se încing, înainte de servire, se scot frunzele de dafin.

 

 

Pofta buna!

 

 

poate iti place si:

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.