Jambon afumat cu tocătură de ficat in foitaj cu garnitură de sote de mazăre şi pilaf
PrinteazaJambon afumat cu tocătură de ficat in foitaj cu garnitură de sote de mazăre şi pilaf
- 800 g jambon afumat
- 200 g ficat de porc
- 200 g bureţi
- 2 linguri pesmet
- 1 lingură făină
- 200g orez
- 1/21 supă
- 100g cabanos
- 300 g roşii
- 120 g unt
- 300 g mazăre
- 200 g foitaj
- 2 ouă
Mod de preparare:
Se face o tocătură din ficat, bureţii sotaţi, pesmet, sare şi l ou. Se întinde cu făină foitajul pe planşeta de tăieţei, se taie puţin din foitaj pentru decor, apoi se aşază bucata de jambon pe foitaj şi peste şuncă se pune tocătură.
Se unge cu ou, se înveleşte cu foitajul, se pune in tavă, se unge cu ou, se decorează cu foitaj şi se unge din nou cu ou.
Se dă la cuptor 35 minute. Cînd este gata, se taie felii groase şi se aşază pe platou garnisit cu pilaf din orez, ceapă tocată, unt, cabanosul tăiat felii, roşiile curăţate, mazărea sote 1/4 1 supă şi se fierbe la cuptor sau pe plită sub capac 30 minute.
Separat la sosieră se serveşte sos spaniol cu vin roşu.
Pofta buna!