Jambon afumat cu tocătură de ficat in foitaj cu garnitură de sote de mazăre şi pilaf

Printeaza

Jambon afumat cu tocătură de ficat in foitaj cu garnitură de sote de mazăre şi pilaf

Ingrediente:Jambon afumat cu tocătură de ficat in foitaj cu garnitură de sote de mazăre şi pilaf

  • 800 g jambon afumat
  • 200 g ficat de porc
  • 200 g bureţi
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingură făină
  • 200g orez
  • 1/21 supă
  • 100g cabanos
  • 300 g roşii
  • 120 g unt
  • 300 g mazăre
  • 200 g foitaj
  • 2 ouă

 

Mod de preparare:

Se face o tocătură din ficat, bureţii sotaţi, pesmet, sare şi l ou. Se în­tinde cu făină foitajul pe planşeta de tăieţei, se taie puţin din foitaj pentru decor, apoi se aşază bucata de jambon pe foitaj şi peste şuncă se pune tocă­tură.

Se unge cu ou, se înveleşte cu foitajul, se pune in tavă, se unge cu ou, se decorează cu foitaj şi se unge din nou cu ou.

Se dă la cuptor 35 minute. Cînd este gata, se taie felii groase şi se aşază pe platou garnisit cu pilaf din orez, ceapă tocată, unt, cabanosul tăiat felii, roşiile curăţate, mazărea sote 1/4 1 supă şi se fierbe la cuptor sau pe plită sub capac 30 minute.

Separat la sosieră se serveşte sos spaniol cu vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.