Jambon afumat la cuptor cu garnitură de patru piureuri separate, de cartofi, morcovi, spanac şi castane
PrinteazaJambon afumat la cuptor cu garnitură de patru piureuri separate, de cartofi, morcovi, spanac şi castane
- 800g jambon afumat
- 400g castane
- 400g cartofi
- 1 1/4 kg spanac
- 400g morcovi
- 1 l lapte
- 1 pahar vin
- 30g hrean
- sare
- zahăr
- 120g unt
- 1 foaie dafin
Mod de preparare:
Şunca se pune în tavă şi se dă la cuptor circa 30 minute cu vin, 1 foaie dafin şi unt. Intre timp, se face piureul din cartofi, morcovi, castane şi spanac toate cu unt şi lapte.
Jambonul tăiat felii se aşază pe platou şi se garniseşte cu cele 4 piureuri frumos aranjate.
Piureurile se pot schimba, dacă nu avem una din legume, cu mazăre, ştevie .
Separat se serveşte la sosieră sos Madera cu vin roşu şi hrean ras.
Pofta buna!