Jambon afumat la cuptor cu garnitură de sote de cartofi morcovi şi pere

Printeaza

Jambon afumat la cuptor cu garnitură de sote de cartofi morcovi şi pere

Ingrediente:Jambon afumat la cuptor cu garnitură de sote de cartofi morcovi şi pere

  • 800 g carne de porc afumată (nucă, fricandou, capac, garf)
  • 500g pere
  • 500g cartofi
  • 300g morcovi
  • 30g zahăr
  • sare
  • 5 cuişoare
  • 1 /4 l vin
  • 3 linguri sos brun
  • 80 g unt

 

Mod de preparare:

Carnea întreagă se pune într-o tavă adîncă cu 1 1 apă, vinul, cuişoarele şi untul şi se dă la cuptor circa 1 1/2 oră.

Pe parcurs se pun în tavă perele curăţate, tăiate în două şi curăţate de seminţe, cartofii curăţaţi (de aceeaşi mărime) şi morcovii tăiaţi.

Cînd cartofii sant făcuţi, se scoate carnea, se taie felii şi se aşază pe platou garnisită cu perele, cartofii şi morcovii sote în tavă se face sosul cu supă, vin, sosul brun, puţină făină şi puţin zahăr.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • jambon afumat la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.