Jambon in crusta cu miere
PrinteazaJambon in crusta de miere din: jambon, dafin, ulei, miere, otet, mustar.
Ingrediente:
- 1 jambon
- 2 l zeamă de varză
- 1 foaie de dafin
- 4 linguri cu ulei
- 1 lingură cu miere
- 2 linguri cu oţet balsamic
- 1 lingură cu muştar
Mod de preparare:
Pune jambonul pe foc în zeamă de varză, cu foaia de dafin. Fierbe-i la foc moderat cam o oră. Prepară un sos dulce-acrişor din ulei, miere, oţet şi muştar.
Pune jambonul fiert într-o tavă de copt şi unge-l cu sosul preparat. Adaugă o ceşcuţă de apă şi dă la cuptor pentru 20 de minute.
Din când în când, unge-l cu sosul din tavă, iar cu cinci minute înainte de a opri focul, întoarce-l. Scoate jambonul din cuptor, lasă-l deoparte 15 minute, apoi serveşte-l tăiat în felii.
Pofta buna!