Jambon in crusta cu miere

Printeaza

Jambon in crusta de miere din: jambon, dafin, ulei, miere, otet, mustar.

Ingrediente:

  • 1 jambon
  • 2 l zeamă de varză
  • 1 foaie de dafin
  • 4 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu miere
  • 2 linguri cu oţet balsamic
  • 1 lingură cu muştar

 

Mod de preparare:

Pune jambonul pe foc în zeamă de varză, cu foaia de dafin. Fierbe-i la foc moderat cam o oră. Prepară un sos dulce-acrişor din ulei, miere, oţet şi muştar.

Pune jambonul fiert într-o tavă de copt şi unge-l cu sosul preparat. Adaugă o ceşcuţă de apă şi dă la cuptor pentru 20 de minute.

Din când în când, unge-l cu sosul din tavă, iar cu cinci minute înainte de a opri focul, întoarce-l. Scoate jambonul din cuptor, lasă-l deoparte 15 minute, apoi serveşte-l tăiat în felii.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.