Jambon cu enibahar si coriandru
PrinteazaJambon cu enibahar si coriandru din: pulpa de porc, vin alb sec, foi de dafin, cimbru, maghiran, boia de ardei dulce, usturoi, enibahar, coriandru, piper, sare grunjoasa.
- 1 bucata pulpa de porc (4-5 kg)
- 500 ml vin alb sec
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingurita maghiran
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 2 capatani de usturoi
- 3 boabe de enibahar
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita piper
- 500 g sare grunjoasa
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o, apoi presăraţi-o bine cu sare (200g) şi puneţi-o într-un vas, de lemn sau oală emailată, cu emailul neciobit şi cu pereţii înalţi, într-un loc răcoros, unde o ţineţi 2 zile.
Preparaţi apoi o saramură din 2 l de apă şi 300 g de sare, pe care o fierbeţi 10 minute, o lăsaţi să se răcească, apoi o turnaţi peste carne.
Adăugaţi mirodeniile sfărâmate, usturoiul curăţat şi tăiat bucăţele şi vinul. Carnea trebuie să stea în saramură, complet acoperită. Puneţi vasul într-un loc răcoros (8-10°C) unde îl lăsaţi 7-8 zile.
Zilnic întoarceţi jambonul în vas. Apoi, îl scoateţi şi îl clătiţi cu apă călduţă. îl lăsaţi încă 2 zile într-un loc răcorors (8-10°C), în care să fie şi curenţi de aer.
Când jambonul este bine uscat, puneţi-l la afumat, pentru 6-7 zile, la fum rece. Se păstrează într-un loc răcoros.
Jambon cu enibahar si coriandru
Pofta buna!