Jambon cu sos dulce-acrisor

Printeaza

Jambon cu sos dulce-acrisor din: jambon, ceapa, cuisoare, sare, piper, ulei, dafin, cascaval, dulceata de coacaze, mustar, hrean, lamaie.

Ingrediente:Jambon cu sos dulce-acrisor

  • 1 bucată de jambon, cu os şi şorici, de circa 500 g
  • 1 ceapă mare
  • 5-6 cuişoare
  • sare
  • piper boabe
  • ulei
  • 2 foi de dafin
  • 200 g caşcaval

Pentru sos:

  • 4 linguri dulceaţă de coacăze
  • 1 lingură muştar
  • 1 lingură hrean ras
  • zeama de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Fierbi jambonul în apă cu sare, câteva boabe de piper şi foile de dafin. După aproximativ 30 de minute, îndepărtezi şoriciul şi osul. Umpli jambonul cu bastonaşe de caşcaval şi îl legi cu aţă sau îl prinzi cu scobitori.

Crestezi cu cuţitul romburi, pe suprafaţa jambonului şi înfigi 5-6 cuişoare în pulpă. Il aşezi în tavă, îl stropeşti cu puţin ulei şi torni în tavă 200 ml din zeama în care a fiert. Introduci tava în cuptor, la foc iute pentru 15 minute, iar după alte 20 de minute, la foc mediu.

Pentru sos, amesteci toate ingredientele. Dacă doreşti, poţi să adaugi şi o lingură de smântână.

Tai în felii jambonul rumenit şi îl serveşti împreună cu sosul rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.