Jambon cu vin
PrinteazaJambon cu vin din: pulpa de porc, sorici, dafin, usturoi, ienibahar, piper, vin.
- pulpa de porc
- sorici
- 1 căpăţână de usturoi
- 2-3 foi de dafin
- boabe de ienibahar
- piper
- 3 l vin
Mod de preparare:
Şoriciul de pe pulpa din spate se rade cu cuţitul şi se spală bine în apa rece. Pulpa se curăţă de os, se sărează şi se piperează uşor. Se pun la fiert în apa caldă în care s-a pus 1 căpăţână de usturoi, 2-3 foi de dafin, boabe de ienibahar şi piper.
Apa trebuie să acopere jambonul.
Se fierbe la foc mic, până când apa a scăzut cu 3 cm sub nivelul iniţial. Se adaugă 3 l vin alb şi se lasă la fiert 2 ore. Se lasă la răcit în vasul în care a fiert.
Se scoate, se strânge bine, dându-i forma iniţială.
Se înfăşoară cu o sfoară subţire şi se lasă în curent de aer pentru a se usca.
Pofta buna!