Jambon cu vin

Printeaza

Jambon cu vin din: pulpa de porc, sorici, dafin, usturoi, ienibahar, piper, vin.

Ingrediente:Jambon cu vin

  • pulpa de porc
  • sorici
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de ienibahar
  • piper
  • 3 l vin

 

Mod de preparare:

Şoriciul de pe pulpa din spate se rade cu cuţitul şi se spală bine în apa rece. Pulpa se curăţă de os, se sărează şi se piperează uşor. Se pun la fiert în apa caldă în care s-a pus 1 căpăţână de usturoi, 2-3 foi de dafin, boabe de ienibahar şi piper.

Apa trebuie să acopere jambonul.

Se fierbe la foc mic, până când apa a scăzut cu 3 cm sub nivelul iniţial. Se adaugă 3 l vin alb şi se lasă la fiert 2 ore. Se lasă la răcit în vasul în care a fiert.

Se scoate, se strânge bine, dându-i forma iniţială.

Se înfăşoară cu o sfoară subţire şi se lasă în curent de aer pentru a se usca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.