Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice
PrinteazaJambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice din: jambon de porc, ghimbir, ceapa, boabe de piper, frunze de dafin, suc de mere, suc de mandarine, pudra de ghimbir si mustar de dijon.
- un jambon de porc de cca 2,5 kg, dezosat, eventual afumat
- 50 g radacina de ghimbir, taiat felii subtiri
- 1 ceapa mare, curatata si tocata grosier
- 12 boabe de piper negru, zdrobite
- 4 frunze de dafin
- 1 litru suc de mere
pentru glazura:
- sucul de la 2 mandarine
- 3 linguri pudra de ghimbir
- 2 lingurite mustar de Dijon
Mod de preparare:
Pune intr-o oala jambonul, ghimbirul, ceapa, piperul si frunzele de dafin. Adauga sucul de mere si mai completeaza cu apa, astfel incat jambonul sa fie complet acoperit.
Lasa sa dea in clocot, acopera, apoi redu flacara si fierbe la foc mic 2 ore si 10 min. Pune jambonul in tava de copt si varsa zeama lasata intr-un castron.
Preincalzeste cuptorul la semnul 7/210°C. Incalzeste intr-o tigaie sucul de mandarine, pudra de ghimbir si mustarul si fierbe la foc mic timp de 5 min, pana se ingroasa ca un sirop.
Cu un cutit ascutit, curata soriciul de pe jambon, lasand un strat subtire de grasime. cresteaza grasimea in zig zag, apoi unge cu glazura si coace la cuptor 20 min sau pana cand grasimea are un aspect caramelizat.
Scoate din cuptor si serveste imediat sau lasa sa se raceasca, da la frigider si serveste a doua zi.
Jambon la cuptor cu glazura de ghimbir si citrice
Pofta buna!
O sa incerc jambonul asta 🙂