Jambon de porc in crusta cu ardei iute
PrinteazaJambon de porc in crusta cu ardei iute din: jambon de porc, piper, coriandru, ardei iute, oregano, sare de mare, ulei, unt, mustar boabe.
Ingrediente:
- 1 jambon de porc dezosat
- 2 linguri piper boabe asortat
- 1 linguriţă boabe de coriandru
- 1 ardei iute roşu
- 1 linguriţă oregano uscat
- 1 linguriţă sare de mare
- 3 linguri ulei
- 100 g unt
- 2 linguri muştar boabe
Mod de preparare Jambon de porc in crusta cu ardei iute:
Se aşază boabele de piper, de coriandru, ardeiul iute, oregano, usturoiul şi sarea de mare într-un mojar.
Se pisează şi se repartizează pe planşetă într-un strat uniform.
Se spală jambonul, se şterge, se unge cu ulei, se tăvăleşte prin amestecul de mirodenii şi se aşază într-o tavă unsă cu unt.
Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor 1 oră, la foc mediu.
Cu 20 de minute înainte de a fi gata jambonul, se îndepărtează folia de aluminiu şi se lasă să se rumenească frumos deasupra carnea.
Se serveşte jambonul cald, tăiat felii şi acompaniat de o garnitură de broccoli şi morcovi.
Pofta buna!