Jambon de urs marinat si afumat

Printeaza

 Jambon de urs marinat si afumat

Ingrediente:Jambon de urs marinat si afumat

  • 1 pulpă garf sau spată de urs
  • 6 l apă
  • 220 g sare
  • 4 foi dafin
  • piper boabe
  • 20 g silitră
  • 10 căţei usturoi
  • 10 g enibahar
  • 1 linguri oţet
  • 1/2 legătură cimbru

 

Mod de preparare:

Se fierb 2 minute apa cu sarea, piperul, dafinul şi enibaharul. Cînd s-a răcit se pune peste pulpă, înţepată cu o frigăruie, pînă la os în mai multe lo­curi să intre bine marinata.

Se pune apoi usturoiul, silitra, enibaharul şi oţetul şi în această marinată se ţine pulpa 15-20 zile (garful şi spata numai 10-12 zile), la loc răcoros, întorcîndu-se în fiecare zi. După această perioadă se scoate din marinată (baiţ) şi se lasă cîteva ore să se zvante.

Se leagă cu o sarmâ sau sfoară mai groasă de capăt şi se afumă 4-5 zile înainte de a se fierbe, jamboul se ţine în apă rece 24 ore să nu fie prea sărat.

Pulpa se fierbe 3 ore şi spata 1 oră. Garful se serveşte afumat şi nefiert. Acest procedeu se întrebuinţează şi la prepararea jambonului de porc de casă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai mancat jambon de urs. E scump?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.