Jambon cu fasole verde
PrinteazaJambon cu fasole verde din: jambon de porc, fulgi de usturoi, vin, chili, sare, piper, fasole verde, usturoi verde, unt, coaja de lamaie, fulgi de ardei iute, sare, piper, patrunjel verde.
- 1 bucata de aproximativ 500 g jambon de porc cu os si sorici
- 1 lingurita fulgi de usturoi
- 100 ml vin
- chili uscat
- cimbru
- sare
- piper
pentru garnitura:
- 600 g fasole verde congelata
- 2 fire usturoi verde sau 3 catei de usturoi
- 2 linguri unt
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- fulgi de ardei iute
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Crestezi uşor şoriciul jambonului, după care îl freci cu condimentele şi sare. Il laşi la rece pentru o oră.
Aşezi jambonul într-o tavă şi torni vinul diluat cu 150 ml apă. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul încins, la foc iute, pentru 30 de minute.
Intorci jambonul, îl stropeşti cu sos şi introduci din nou tava în cuptor, la foc mediu, pentru 45-50 de minute.
Topeşti untul într-o tigaie încăpătoare şi căleşti puţin usturoiul tocat mărunt.
Adaugi fasolea verde şi roşiile tăiate în cubuleţe, apoi presari sare şi piper.
Acoperi tigaia cu un capac şi laşi fasolea pe foc mic. După 8-10 minute, presari fulgii de ardei iute şi coaja rasă de lămâie şi amesteci uşor. Stingi focul şi presari pătrunjel verde tocat.
Jambon cu fasole verde
Pofta buna!
Ce bine arata