Jambon glazurat la cuptor
PrinteazaJambon glazurat la cuptor din: jambon, zahar brun, mustar cu boabe, frunze de dafin, paine.
- 4-5 k de jambon cu os, crud
- 90 g de zahar brun
- 6 linguri de mustar cu boabe
- frunze de dafin
- paine de secara
Mod de preparare:
Se aşază jambonul într-o găleată mare, curată. Se adaugă suficientă apă cât să-l acopere şi în care să stea la înmuiat peste noapte sau cu până la 24 de ore înainte, schimbând apa de două ori.
Se încinge cuptorul la 180° C/ gaz 4. Se scurge jambonul şi se aşază pe o tavă mare, se acoperă strâns cu folie de aluminiu şi se coace trei ore.
Se scoate din cuptor şi se creşte temperatura la 200° C/ gaz 6. Folosind un cuţit ascuţit; se crestează pielea sub formă de romburi.
Se amestecă zahărul şi muştarul într-un bol mic, apoi se unge cu această compoziţie carnea pe toate părţile.
Se ţine la cuptor 30 de minute, până ce carnea este fragedă, are un aspect plăcut şi este lipicioasă la atingere. 4 Se aduce la masă pe un platou mare, ornat cu frunze de dafin.
Se serveste cu pâine de secară şi sosul de muştar.
Pofta buna!