Jambon in crusta de miere

Printeaza

Jambon in crusta de miere

Jambon in crusta de miere

Ingrediente:

  • 1 pulpă de porc din faţă cu tot cu şorici şi os
  • sare
  • piper boabe
  • usturoi
  • cuişoare
  • muştar
  • miere
  • vin

 

Mod de preparare:

Faci un amestec de sa­re, piper şi cimbru şi cu acesta freci carnea. Apoi crestezi şoriciul în romburi şi împănezi carnea cu ustu­roi şi cuisoare.

Aşezi carnea în tavă, pui apă şi vin, foi de dafin, piper boabe şi dai la cuptor pentru 2 ore la foc potrivit.  Cu 20 de minute îna­inte de a fi gata, ungi carnea cu un sos făcut din miere şi muştar şi mai laşi 15 minute la cuptor.

2 ore este timpul de coacere pentru jambo­nul fără os. Pentru pul­pa cu os e nevoie de cir­ca 4 ore. Pune în tavă şi legume: morcovi, ţelină, cartofi, dar şi fructe: me­re, gutui sau prune uscate.

Jambon in crusta de miere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.