Retete de Revelion: Salata de jambon cu trufe din: jambon, telina, nuci, trufe, sare, piper, ulei, lamaie, ou. Ingrediente: 250 g jambon (şuncă) 200 g ţelină (rădăcină) 10 nuci 1 cutie mică de trufe (ciuperci) sare piper ulei zeamă de lămâie 1 ou Mod de preparare: Jambonul se taie felii potrivit de groase şi oul […]
Jambon in crusta
PrinteazaJambon in crusta din: jambon, ulei, miere, otet, mustar, zeama de varza.
- 1 jambon
- 2 l zeamă de varză
- 1 foaie de dafin
- 4 linguri cu ulei
- 1 lingură cu miere
- 2 linguri cu oţet balsamic
- 1 lingură cu muştar
Mod de preparare:
Pune jambonul pe foc în zeamă de varză, cu foaia de dafin. Fierbe-i la foc moderat cam o oră. Prepară un sos dulce-acrişor din ulei, miere, oţet şi muştar.
Pune jambonul fiert într-o tavă de copt şi unge-l cu sosul preparat. Adaugă o ceşcuţă de apă şi dă la cuptor pentru 20 de minute.
Din când în când, unge-l cu sosul din tavă, iar cu cinci minute înainte de a opri focul, întoarce-l. Scoate jambonul din cuptor, !asă-l deoparte 15 minute, apoi serveşte-l tăiat în felii.
Pofta buna!
Jambon
Jambon din: picior de porc, sare, silitra, zahar. Ingrediente: 1 picior de porc (din faţă sau din spate) sare silitră zahăr Mod de preparare: Cureţi grăsimea de pe pulpa porcului, iar carnea o zvânţi la rece 3-4 zile. O pui apoi într-un vas de lemn şi peste ea torni o saramură pregătită astfel: la […]
Cartofi zdrobiti cu sunca sau jambon
Cartofi zdrobiti cu sunca sau jambon din: cartofi, sunca sau jambon, unt, oua, sare, piper, suc de rosii, ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g şuncă sau jambon 2 linguri cu unt 3 ouă sare piper măcinat 1 cană cu suc de roşii 2 linguri cu ulei Mod de preparare: Spălaţi cartofii cu un […]