Jambon in vin alb
PrinteazaJambon in vin alb din: pulpa, piper, ienibahar, usturoi, vin.
- pulpa din spate
- boabe de piper
- boabe de ienibahar
- o foaie de dafin
- o capatina de usturoi
- 3 l de vin alb
Mod de preparare:
Pulpa se curata de os, se rade cu cutitul pentru ca soriciul sa fie alb si curat si se spala cu apa rece. Se sareaza si se pipereaza usor, se pune la fiert in apa calda in care s-au pus usturoiul, dafinul, ienibaharul si piperul.
Se fierbe la foc mic pana cand apa, care a acoperit la inceput jambonul, a scazut cu doua degete sub nivelul initial. Atunci se adauga vinul si se lasa sa fiarba doua ore.
Se raceste in vasul in care a fiert. Se scoate, se strange bine, dindu-i forma pe care a avut-o initial, se leaga cu sfoara subtire si se lasa in curent de aer pentru a se usca.
Jambonul se tine o zi la fum.
Pofta buna!