Jambon de porc marinat
PrinteazaO reteta delicioasa de jambon de porc marinat din: jambon, ceapa, usturoi, rosii, otet de vin, ulei de masline, vin rosu, cimbru, foi de dafin, sare si piepr verde.
- jambon porc cu os, slanina si sorici feliat 1200 g
- ceapa 60 g
- usturoi 4 g
- rosii 130 g
- otet de vin 125 ml
- ulei de masline 125 ml
- vin rosu 700 ml
- cimbru, foi de dafin,
- sare si piper verde dupa gust
Mod de preparare:
Se curata ceapa si usturoiul tocate marunt. Rosiile se oparesc, se depieleaza si se taie în jumatati. Într-un bol se amesteca otetul de vin, vinul rosu, piperul verde, rosiile jumatati si uleiul de masline.
Compozitia rezultata se blendeaza si se completeaza cu ceapa si usturoi tocate marunt, cimbru, foi de dafin, sare si piper. Se introduce carnea în marinata si se lasa pentru aproximativ 12 ore.
Carnea marinata se gateste pe gratarul încins pentru aproximativ 4 minute, dupa care se continua gatirea la cuptor pentru înca 10 minute la temperatura de 170ºC. Se serveste portionat împreuna cu un sos la alegere.
Jambon de porc marinat
Pofta buna!
Carnea se poate face si pe grătarului din cuptor?Mulțumesc.