Jambon de porc cu sos de ananas
PrinteazaO reteta delicioasa de jambon de porc cu sos de ananas din: jambon de porc, ananas, scortisoara, cuisoare, ghimbir, suc de portocale, miere, ceapa, otet, rom, sare si piper.
- jambon de porc 1200 g
- ananas 400 g
- scortisoara 2 g
- cuisoare 3 buc
- ghimbir 3 g
- suc de portocale 200 ml
- miere de albine 70 g
- ceapa 70 g
- otet 10 ml
- rom 10 ml
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Jambonul se cresteaza usor. Separat realizam o marinata din: ceapa tocata, ghimbir, ananas taiat marunt, cuisoare, suc de portocale, scortisoara,
otet, rom, miere de albine, sare si piper.
În aceasta marinata se lasa timp de 24 de ore jambonul de porc, dupa care se gateste la cuptor timp de 2 ore, timp în care se stropeste din când în
când cu sosul din tava.
Jambonul se serveste cald cu sosul din tava si cu garnitura de orez.
Jambon de porc cu sos de ananas
Pofta buna!