Jambon glazurat cu cuisoare din: jambon, cuisoare, gem de portocale, zahar brun, mustar. Ingrediente: 3 kg de jambon 16 cuisoare 1/4 cana de gem de portocale 1/4 cana de zahar brun 3 linguri de mustar Dijon Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la 170°C. Asaza jambonul in tava, cu partea mai grasa orientata in sus. […]
Jambon cu zahar
PrinteazaJambon cu zahar din: sirop de artar, rom, arpagic, jambon, zahar de artar, mustar iute, cuisoare, chimen, coriandru, boabe de piper, unt, supa, stafide, fructe.
- 1 cana de sirop de artar
- 1 paharel de rom
- 1 cana de arpagic
- 1,5 kg jambon
- 100 g zahar de artar
- 1 lingurita de mustar iute
- 1 lingurita de mirodenii macinate (cuisoare, chimen, coriandru)
- 1 lingura de piper boabe
- 1 lingura de unt
- 100 ml de supa
- 1 lingura de stafide
- fructe ca garnitura
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 175 grade C. Puneti in cuptor un vas, suficient de mare pentru jambon, siropul de artar, niste apă, romul si arpagicul.
Dupa un clocot adaugati jambonul, acoperiti cu un capac si coaceti circa o ora.
Intre timp fierbeti sosul din zahar, mustar, mirodenii, unt si supa intr-un vas potrivit.
Adaugati stafidele si turnati sosul peste jambon. Continuati sa coaceti, fara capac, inca 30 de minute stropind cu sos din cand in cand.
Jambonul se serveste cu fructe (mere, curmale, caise) coapte in cuptor 15 minute.
Jambon cu zahar
Pofta buna!
poate iti place si:
Jambon glazurat cu cuisoare
Pofta buna!
Reteta asta de jambon e tare rau