Japchae cu carne de porc
PrinteazaJapchae cu carne de porc din: ceafa de porc, taitei de sticla, ciuperci, morcovi, ardei, ceapa, usturoi, oua, ghimbir, ulei, ulei de susan, sos de soia, sare, piper, ceapa verde, susan.
- 500 g ceafă de porc
- 250 g tăiţei de sticlă
- 20 g ciuperci shiitake uscate
- 2 morcovi
- 2 ardei roşii
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 4 ouă
- 20 g ghimbir proaspăt
- 50 ml ulei
- 40 ml ulei de susan
- 40 ml sos de soia
- sare şi piper negru după gust
Pentru ornat:
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 lingură de seminţe de susan
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea julien şi aşezaţi-o într-un bol. Adăugaţi sosul de soia şi uleiul de susan, iar apoi tocaţi mărunt usturoiul şi ghimbirul. Amestecaţi-le pe toate şi lăsaţi carnea la marinat.
Fierbeţi tăiţeii timp de 5-7 minute sau urmaţi instrucţiunile de pe pachet, până când se înmoaie, iar apoi clătiţi-i în apă rece.
Tăiaţi ceapa, morcovii şi ardeii julien. Rehidrataţi ciupercile timp de 15 minute, până când se umflă. Tăiaţi-le grosier şi îndepărtaţi-le codiţele. Prăjiţi legumele în wokcu puţin ulei, mai întâi ceapa, apoi ardeii, morcovii, iar la final ciupercile. Curăţaţi tigaia după fiecare produs.
Scoateţi carnea din marinadă, prăjiţi-o, dar apoi puneţi-o la loc. Prăjiţi tăiţeii imediat după carne, amestecând încontinuu. închideţi focul şi adăugaţi ceapa, ciupercile, ardeii, morcovii şi carnea de porc, alături de marinadă. Amestecaţi.
Bateţi ouăle pe rând şi faceţi din fiecare câte o omletă subţire. Aşezaţi-le una peste cealaltă, rulaţi-le şi tăiaţi-le în fâşii subţiri.
Aşezaţi legumele, carnea, ciupercile şi tăiţeii pe o farfurie. Apoi presăraţi fâşiile de omletă, susanul şi ceapă verde, tocată mărunt.
Pofta buna!
Interesanta reteta asta