Jeleu de visine cu rom din: vişine, gelatina, lamai, iaurt, zahar, rom alb, frisca. Ingrediente: 500 g vişine 10 g gelatină 3 lămâi 500 ml iaurt 100 g zahăr 4 linguri rom alb 300 ml frişcă Mod de preparare: Scoţi sâmburii vişinelor. Razi coaja de lămâie şi storci sucul. Amesteci într-un castron iaurtul […]
Jeleu aromat de caise
PrinteazaJeleu aromat de caise din: caise, zahar fin, gelatina, frisca, zahar vanilat, fulgi de ciocolata.
- 1 kg caise
- 200 g zahar fin
- 8 foi de gelatina sau 15 g gelatina granule
- 250 ml frisca lichida
- 1 plic zahar vanilat
- 50 g fulgi de ciocolata pentru decor
Mod de preparare:
Opăreşti caisele pentru 4-5 secunde, le decojeşti şi le îndepărtezi sâmburii, după care le tai în felioare şi le pui într-un castron în straturi, cu zahăr printre ele.
Păstrezi castronul în frigider pentru 3 ore, până când se formează un sirop.
Scurgi siropul pe care l-au lăsat caisele şi îl încălzeşti la foc mic. Stingi focul şi adaugi foile de gelatină, în prealabil hidratate în apă rece, pentru 10 minute. Amesteci până obţii o pastă omogenă.
Repartizezi în cupe fructele, le acoperi cu jeleu şi le păstrezi în frigider 2 ore. între timp, baţi frişca împreună cu zahărul vanilat.
Decorezi jeleul cu frişcă şi cu fulgi de ciocolată.
Jeleu aromat de caise
Pofta buna!
poate iti place si:
Mere coapte umplute cu jeleu din: mere, pere, lapte, zahar, orez, scortisoara, jeleu. Ingrediente: 6 mere mari 2 pere 300 ml lapte 100 g zahăr brun 100 g orez 1 praf de sare scorţişoară zahăr vanilinat 50 g jeleu de pere 20 g unt pentru tavă Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui […]
Pofta buna!