Jeleu aromat de caise

Printeaza

Jeleu aromat de caise din: caise, zahar fin, gelatina, frisca, zahar vanilat, fulgi de ciocolata.

 

Ingrediente:Jeleu_aromat_de_caise

  • 1 kg caise
  • 200 g zahar fin
  • 8 foi de gelatina sau 15 g gelatina granule
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g fulgi de ciocolata pentru decor

 

 

Mod de preparare:

Opăreşti caisele pentru 4-5 secunde, le decojeşti şi le îndepărtezi sâmburii, după care le tai în felioare şi le pui într-un castron în straturi, cu zahăr printre ele.

Păstrezi castronul în frigi­der pentru 3 ore, până când se formează un sirop.

Scurgi siropul pe care l-au lăsat caisele şi îl încălzeşti la foc mic. Stingi focul şi adaugi foile de gelatină, în prealabil hidratate în apă rece, pentru 10 minute. Amesteci până obţii o pastă omogenă.

Repartizezi în cupe fruc­tele, le acoperi cu jeleu şi le păstrezi în frigider 2 ore. între timp, baţi frişca împre­ună cu zahărul vanilat.

Decorezi jeleul cu frişcă şi cu fulgi de ciocolată.

Jeleu aromat de caise

Jeleu_aromat_de_caise

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Jeleu cu struguri

Jeleu de visine cu rom

Jeleu de visine cu rom din: vişine, gelatina, lamai, iaurt, zahar, rom alb, frisca.   Ingrediente: 500 g vişine 10 g gelatină 3 lămâi 500 ml iaurt 100 g zahăr 4 linguri rom alb 300 ml frişcă   Mod de preparare: Scoţi sâmburii vişinelor. Razi coaja de lămâie şi stor­ci sucul. Amesteci într-un castron iaurtul […]

Mere coapte umplute cu jeleu

Mere coapte umplute cu jeleu din: mere, pere, lapte, zahar, orez, scortisoara, jeleu. Ingrediente: 6 mere mari 2 pere 300 ml lapte 100 g zahăr brun 100 g orez 1 praf de sare scorţişoară zahăr vanilinat 50 g jeleu de pere 20 g unt pentru tavă   Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.