Inimioare cu jeleu din: oua, cocos, zahar, faina, lamaie, sare, iaurt, frisca, boboci de iasomie, gelatina. Ingrediente: Pentru aluat: 120 g albuşuri 100 g nucă de cocos 80 g zahăr 40 g făină 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 1 praf de sare Pentru cremă: 200 g iaurt 100 ml frişcă 80 g zahăr 2 linguri boboci de iasomie […]
Jeleu aromat de visine
PrinteazaJeleu aromat de visine din: visine, zahar, lamai, apa, cardamom.
- 2 kg visine
- 2 kg zahar
- 2 lamai
- 1 pahar cu apa (60-100 ml)
- 12 capsule de cardamom
Mod de preparare:
Se golesc vişinele de sâmburi, într-o cratiţă mare, se pun la fiert vişinele cu suc de lămâie şi 1 pahar cu apă; se fierb cca 10 min. Se toarnă într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă până a doua zi.
A doua zi se pun în cratiţă vişinele, zahăr şi capsule de cardamom; se fierb 30 min., mai întâi la foc moale, apoi mai puternic, amestecând din când în când, cu atenţie să nu se lipească de fundul cratiţei.
Se îndepărtează capsulele de cardamom. Se toarnă jeleul în borcane care se închid etanş, se răstoarnă cu fundul în sus şi se lasă să stea pe capac până ce se răcesc complet.
Jeleu aromat de visine
Pofta buna!
Tarta cu jeleu din: faina, unt, sare, prune, zahar, nuci, gris, suc de prune. Ingrediente: Pentru blat: 250 g faina 125 g unt 1 gălbenuş 1 praf de sare 50 ml apă Pentru umplutură: 300 g prune 100 g zahăr 100 g nuci 2 linguri griş 1 plic tort-gelee transparent 200 ml suc de prune […]
Cheesecake cu jeleu de pepene rosu
Cheesecake cu jeleu de pepene rosu din: piscoturi, lapte, crema de branza, zahar, esenta de vanilie, frisca, gelatina, pepene, apa. Ingrediente: Pentru baza: 200 g pişcoturi de şampanie 200 ml lapte rece Pentru crema: 375 g cremă de brânză 1/2 ceaşcă cu zahăr 1 linguriţă cu esenţă de vanilie 200 ml frişcă, bătută 2 pliculeţe […]
Pofta buna!
Am pofta de ceva dulce si jeleul asta imi face cu ochiul 🙂