Jeleu de caise

Printeaza

Jeleu de caise din: caise, apa, lamaie, vanilie, zahar si gelatina.

Ingrediente:Jeleu de caise

  • 750 g caise
  • 1/2 l apă
  • 1 lămîie
  • puţină vanilie
  • 220 g zahăr
  • 15 g gelatină

 

Mod de preparare:

Caisele se spală bine, se curăţă mai gros de coajă, se taie in două şi se scot simburii.

Se pune la fiert apa, zahărul, cojile de caise, cîţiva simburi sparţi şi se fierb circa 15 minute.

Cînd s-a mai răcit, se strecoară şi se mai fierbe 2 minute cu caisele apoi se strecoară cu atenţie să nu se fărîme în sirop se pune gelatina, care a fost muiată în apă rece circa 20 minute şi cînd s-a topit se strecoară, se pune zeama de lămîie şi se dă la rece.

Cînd începe să gelefieze, se toarnă în cupe şi se dau la frigider pînă se gelefiază bine. Se garniseşte deasupra cu felii de caise.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi plac foarte mult jeleurile. In special facut ca aici, cu gust de caise

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.