Jeleu de căpşuni şi gin
PrinteazaO reteta de jeleu de capsuni si gin in: capsuni, zahar, gin, foi de gelatine, zeama de lamaie, frisca si biscuiti.
- 750 g de capsuni coapte, plus extra pentru servit
- 50 g zahar, plus extra pentru servit (optional)
- 250-300 ml de gin
- 4 foi de gelatina
- zeama de lamaie (optional)
- frisca si buscuiti, pentru servire
Mod de preparare:
Se spala, se scurg si se curata de codite capsunile. Se pun intr-un belnder sau intr-un robot de bucatarie si se maruntesc. Se tapeteaza o strecuratoare cu panza curata si se asaza deasupra unui bol. Se pun capsunile pasate si se lasa sa se scurga peste noapte (la temperatura camerei).
Dimineaţa, se măsoară sucul obţinut – ar trebui să fie 300-400ml, în funcţie de cât de zemoase au fost căpşunile. Se completează cu gin până la 600ml.
Se înmoaie foile de gelatină în apă rece şi se lasă 10 minute. Apoi se scot din apă şi se storc. Se încălzesc 200ml din sucul de căpşuni într-o cratiţă mică, până devine fierbinte. Se adaugă gelatina şi se amestecă până se dizolvă. Se toarnă amestecul cu gelatină peste restul de suc rece, se gustă şi se adaugă zahăr şi zeamă de lămâie după gust.
Se împarte amestecul in patru pahare şi apoi se lasă cel puţin patru ore la frigider, pentru a se închega. Se servesc jeleurile obţinute decorate cu felii de căpşuni şi frişca, alături de biscuiţi.
Jeleu de căpşuni şi gin
Pofta buna!