Jeleu de cirese
PrinteazaO reteta de jeleu de cirese din: cirese, suc de cirese, gelatina, zahar, vin rosu si coaja rasa de portocala.
- 500 g cirese
- 300 ml suc de cirese
- 15 g gelatina
- 3 linguri de zahar
- 200 ml vin rosu
- coaja rasa de portocala
Mod de preparare:
Se înmoaie gelatina în sucul de cireşe şi se lasă să se umfle. Se pun cireşele fără sâmburi, coaja rasă de portocală şi vinul roşu într-o crăticioară şi se lasă la foc mic, până când dă într-un clocot.
După două minute, se scot cireşele (care se păstrează, pentru că vor fi folosite mai târziu), se adaugă gelatina înmuiată în sucul de cireşe si se mai fierbe puţin la foc mic. Se lasă să se răcească, se toarnă gelatina rece peste cireşe şi se lasă la frigider, 24 de ore. Se serveşte cu iaurt simplu sau smântână.
Jeleu de cirese
Pofta buna!