Jeleu de citrice
PrinteazaJeleu de citrice din: portocale, lamai, foi de gelatina, vin alb, lichior de portocale, pasta de vanilie, lapte de cocos, frisca, galbenusuri, amidon si zahar pudra.
Ingrediente:
- 2 portocale
- 4 lamai
- 5 foi gelatina
- 150 g zahar
- 150 ml vin alb
- 3 linguri lichior de portocale
- 1/2 pastaie de vanilie
- 1 conserva lapte de cocos
- 250 ml frisca
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita amidon
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se storc portocalele şi lămâile. Se strecoară sucul (cca 400 ml) printr-o sită tapetată cu tifon. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se lasă să se caramelizeze uşor într-o tigaie 100 g zahăr. Se stinge cu vin şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu până ce se dizolvă zahărul.
Se adaugă 5 linguri suc şi se dizolvă înăuntru gelatina. Se înglobează restul de suc şi lichiorul; se aşază într-un bol de sticlă sau în 4 pahare şi se lasă să stea la frigider cel puţin 8 ore, cel mai bine peste noapte.
Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se scoate miezul. Se pune la fiert laptele de cocos cu baton şi miez de vanilie, 100 g frişcă şi 50 g zahăr. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se odihnească 30 min. Se îndepărtează batonul de vanilie.
Gălbenuşurile se amestecă într-o crăticioară cu amidon, se toarnă compoziţia de cocos şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu, amestecând.
Se pasează crema prin sită şi se pudrează cu zahăr; se dă la frigider. Se bate crema cu telul şi se înglobează 150 g frişcă bătută.
Crema de cocos se repartizează peste jeleul de citrice şi se decorează cu rulouri de napolitane cu ciocolată.
Jeleu de citrice
Pofta buna!