Jeleu de citrice

Printeaza

Jeleu de citrice din: portocale, lamai, foi de gelatina, vin alb, lichior de portocale, pasta de vanilie, lapte de cocos, frisca, galbenusuri, amidon si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 2 portocale
  • 4 lamai
  • 5 foi gelatina
  • 150 g zahar
  • 150 ml vin alb
  • 3 linguri lichior de portocale
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • 1 conserva lapte de cocos
  • 250 ml frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita amidon
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Se storc portocalele şi lămâile. Se strecoară sucul (cca 400 ml) printr-o sită tapetată cu tifon. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se lasă să se caramelizeze uşor într-o tigaie 100 g zahăr. Se stinge cu vin şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu până ce se dizolvă zahărul.

Se adaugă 5 linguri suc şi se dizolvă înăuntru gelatina. Se înglobează restul de suc şi lichiorul; se aşază într-un bol de sticlă sau în 4 pahare şi se lasă să stea la frigider cel puţin 8 ore, cel mai bine peste noapte.

Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se scoate miezul. Se pune la fiert laptele de cocos cu baton şi miez de vanilie, 100 g frişcă şi 50 g zahăr. Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se odihnească 30 min. Se îndepărtează batonul de vanilie.

Gălbenuşurile se amestecă într-o crăticioară cu amidon, se toarnă compoziţia de cocos şi se lasă să fiarbă la foc mijlociu, amestecând.

Se pasează crema prin sită şi se pudrează cu zahăr; se dă la frigider. Se bate crema cu telul şi se înglobează 150 g frişcă bătută.

Crema de cocos se repartizează peste jeleul de citrice şi se decorează cu rulouri de napolitane cu ciocolată.

 

Jeleu de citrice

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.