Jeleu clasic de lamaie
PrinteazaJeleu clasic de lamaie din: suc de lamaie, apa, zahar, lamaie.
- 500 ml suc de lămâie
- 750 ml apă
- 2000 g zahăr gelifiant 1:1
- coaja de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Lămâia se spală cu apă caldă şi se şterge cu o cârpă. Se curăţă de coajă, care se taie tăiţei.
Sucul de lămâie se amestecă cu apa, cu coaja de lămâie şi cu zahărul gelifiant, apoi se dă în clocot. Se lasă să fiarbă atât cât este indicat pe pachet, se face proba şi se toarnă în borcane, care se întorc şi se lasă 5 minute.
Sfat: Coaja de poate îndepărta sau se poate lăsa în jeleu. Când întoarceţi borcanele, calculaţi timpul în aşa fel încât ea nici să nu se depună la fund, nici să nu urce la suprafaţă.
Pofta buna!