Jeleu in coji de portocala

Printeaza

Jeleu in coji de portocala din: vin alb dulce, zahar tos, gelatina, coacaze rosii, afine, zmeura, portocale, baton de scortisoara, cuisoare, esenta de flori de portocala, frisca, sos de menta, sos de ciocolata cu chili.

Ingrediente:Jeleu_in_coji_de_portocala

  • un litru de vin alb dulce
  • 200 g zahar tos
  • 30 g gelatina
  • 100 g coacaze rosii
  • 100 g afine
  • 100 g zmeura
  • 8 portocale
  • un baton de scortisoara
  • doua cuisoare
  • esenta de flori de portocala
  • frisca
  • sos de menta
  • sos de ciocolata cu chili

 

Mod de preparare:

Portocalele se spală bine cu o perie, se clătesc şi se şterg cu un şervet.

Se taie în jumătăţi, se scoate cu grijă miezul ca să nu se rupă coaja şi se pun pe un platou.

Miezul de portocală se pasează cu un blender, se strecoară, şi sucul obţinut se pune într-o oală împreună cu vinul alb.

Se adaugă zahărul, cuişoarele, scorţişoara şi se fierb zece minute. Se adaugă esenţa de flori de portocală.

Se pune gelatina înmuiată din timp cu puţin vin, se dizolvă, apoi siropul se strecoară şi se lasă să se răcească puţin.

Fructele se spală, se scurg de apă şi se pun în cojile de portocală.

Se toarnă siropul peste ele, iar ce rămâne se pune în pahare sau în boluri. Se lasă să se răcească, apoi se introduc în frigider pentru minimum patru ore.

Se servesc ca atare, cu frisca, sos de menta sau sos de ciocolata cu chili.

Jeleu in coji de portocala

Jeleu_in_coji_de_portocala

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.