Jeleu cu mere si menta
PrinteazaJeleu cu mere si menta din: mere, menta, otet de cidru, zahar.
- 1 kg mere
- 3 crenguţe mari de mentă
- 600 ml oţet de cidru
- 600 – 650 g zahăr
- 4 linguri cu mentă proaspătă, tăiată mărunt
- tifon
Mod de preparare:
Taie merele în bucăţi (nu le decoji şi nu le scoate cotorul). Pune-le într-o oală împreună cu 600 ml apă şi crenguţele de mentă. Fierbe la foc mic timp de 30 minute, sau până când merele se înmoaie. Amestecă din când în când.
Adaugă oţetul de cidru şi lasă să fiarbă timp de 5 minute. Pune pulpa de mere într-un tifon. Las-o la scurs timp de câteva ore sau, de preferat, peste noapte. Aruncă pulpa. Măsoară sucul rezultat şi pune-l într-o oală împreună cu 500 g zahăr pentru fiecare 600 ml suc. Ar trebui să obţii 700-800 ml suc, asta înseamnă că vei folosi 600-650 g zahăr.
Pune oala pe foc mic, amestecând, până când zahărul se dizolvă. Fierbe la foc mare timp de 10 minute.îndepărtează orice spumă cu o lingură de metal, apoi adaugă menta tăiată mărunt. Lasă să se răcească 10 minute. Amestecă bine pentru ca menta să fie bine distribuită, apoi pune jeleul în borcane şi pune-le capacele.
Jeleu cu mere si menta
Pofta buna!