Jeleu cu petale de trandafiri
PrinteazaJeleu cu petale de trandafiri din: petale de trandafiri, apa de trandafiri, vin spumant, zahar pudra, granule de gelatina, zmeura, frisca.
- 18 petale mici de trandafiri
- 1 lingura apa de trandafiri
- 500 ml de vin spumant
- 145 g de zahar pudra
- 2 lingurite cu varf granule de gelatina
- zmeura si frisca pentru servit
Mod de preparare:
Inmoi gelatina in apa rece, timp de 2-3 minute. intr-o cratita mare, incalzesti 125 ml vin spumant impreuna cu zaharul, pe foc moderat, amestecand pana la dizolvarea zaharului. Pui in cratita si gelatina, amestecand pentru ca aceasta sa se topeasca.
Iei vasul de pe foc si astepti pana se raceste, apoi adaugi restul de vin spumant, apa de trandafiri si petalele. Torni compozitia in forme speciale sau in boluri de sticla, unse in rpealabil cu putin ulei. Pui formele cu jeleu la frigider cel putin 8 ore sau pana se incheaga. Servesti jeleul cu frisca si cu zmeura.
Pofta buna!