Jeleu de ardei gras cu otet de mere
PrinteazaJeleu de ardei gras cu otet de mere din: ardei capia, ardei graşi roşii, zahăr gelifiant 2:1, oţet de mere.
Ingrediente:
- 70 g ardei capia
- 80 g ardei graşi roşii
- 500 g zahăr gelifiant 2:1
- 300 ml oţet de mere
Mod de preparare:
Se spală ardeii capia şi ardeii graşi, se taie în două pe lung; se golesc de cotoare şi se curăţă de pieliţele albe. Se taie mărunt pulpa. Se pasează puţin cu mixerul – dar nu ca să se formeze pastă, ci să rămână bucăţele de legume.
Se dizolvă zahărul în oţet, într-o cratiţă, la foc mijlociu. Se adaugă compoziţia de legume şi se dă în clocot. Se ia spuma care se formează la suprafaţă şi se fierbe la foc iute cca 15 min. până ce se îngroaşă. Apoi se ia de pe foc, se lasă să se odihnească puţin şi se ia spuma.
Jeleul se toarnă în borcane sterilizate. Se acoperă fiecare borcan cu câte un cerculeţ de hârtie cerată înmuiată în alcool (vinars, vodcă etc.). Se serveşte cu brânză cu mucegai albastru, biscuiţi crocanţi săraţi, carne, sendvişuri etc.
Jeleu de ardei gras cu otet de mere
Pofta buna!