Jeleu de cafea cu lamaie

Printeaza

Jeleu de cafea cu lamaie din: cafea, apa, zahar, portocala, lamaie, scortisoara.

Ingrediente:Jeleu de cafea cu lamaie

  • 4 linguri de cafea instant
  • 1000 ml apă
  • 500 g zahăr gelifiant
  • 1 portocală
  • 1 lămâie
  • 1 beţişor de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Portocala se taie felii subţiri şi se dă în clocot împreună cu 1 l apă, coajă de lămâie dată pe râzătoare, scorţişoara şi cafeaua. Se varsă înceţişor zahărul şi se lasă la fiert 4 minuţe.

Se scoate beţişorul de scorţişoară şi se face proba de gelatinizare. Se ia de pe foc şi se toarnă imediat în borcane, se pun capacele şi se întorc borcanele cu capul în jos, lăsându-se să se răcească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.