Jeleu de cafea
PrinteazaJeleu de cafea
- 5 gălbenuşuri
- 500 g lapte
- vanilie (¼ baton)
- 4 linguri zahăr pudră
- 8 foi gelatină
- 1/2 ceşcuţă cafea neagră foartă concentrată strecurată
- ulei
Mod de preparare:
Se pune la fiert laptele cu vanilia. După ce dă un clocot, se dă la o parte şi se acoperă. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se toarnă treptat în laptele cald, amestecînd mereu în aceeaşi parte.
Se pune la foc şi se amestecă pînă ce se îngroaşă. Cînd se răcoreşte puţin, se adaugă cafeaua şi gelatina dizolvată în cîteva linguri de apă caldă, se amestecăşi se pune într-o formă unsă cu ulei.
Se ţine la rece. Înainte de a servi, se introduce forma într-un vas cu apă fierbinte (numai pentru un moment) şi se răstoarnă pe farfurie.
Pofta buna!