Jeleu de cafea

Printeaza

Jeleu de cafea

Ingrediente:Jeleu de cafea

  • 5 gălbenuşuri
  • 500 g lapte
  • vanilie (¼ baton)
  • 4 linguri zahăr pudră
  • 8 foi gelatină
  • 1/2 ceşcuţă cafea neagră foartă concentrată strecurată
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert laptele cu vanilia. După ce dă un clocot, se dă la o parte şi se acoperă. Se freacă gălbenuşurile cu za­hărul şi se toarnă treptat în laptele cald, amestecînd mereu în aceeaşi parte.

Se pune la foc şi se amestecă pînă ce se în­groaşă. Cînd se răcoreşte puţin, se adaugă cafeaua şi gelatina dizolvată în cîteva linguri de apă caldă, se amestecăşi se pune într-o formă unsă cu ulei.

Se ţine la rece. Înainte de a servi, se introduce forma într-un vas cu apă fierbinte (nu­mai pentru un moment) şi se răstoarnă pe farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.