Jeleu de capsuni cu hibiscus
PrinteazaJeleu de capsuni cu hibiscus din: capsuni, apa, zahar, petale de hibiscus, lamai.
- 1,5 kg căpşuni
- 500 ml apă
- 1000 g zahăr gelifiant 1:1
- 1 mână de petale roşii de hibiscus
- 2 lămâi
Mod de preparare:
Căpşunile se spală, se lasă să se scurgă bine, se aleg, se curăţă de cotor şi sa taie sferturi. Se fierb cu apa şi cu petalele de hibiscus circa 2 minute, apoi se iau de pe foc şi se lasă până la 30 de minute la răcit.
Intre timp se storc lămâile. Masa de fruct fiartă se stoarce într-un şervet până când se obţin 750 ml de suc.
La acesta se adaugă sucul de lămâie şi zahărul, se pune pe foc şi se lasă să fiarbă, amestecând continuu, se face proba şi se toarnă fierbinte în borcane.
Pofta buna!