Jeleu de căpşuni cu piper
PrinteazaJeleu de căpşuni cu piper din: capsuni, zahar gelifiant, suc de lamaie, boabe de piper verde murat.
- 1 kg capsuni
- 500 g zahar gelifiant 2:1
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura boabe de piper verde murat (de la borcan)
Mod de preparare:
Se curăţă căpşunile şi se dau în fiert cca 10 min. cu 200 ml apă. Se tapetează o strecurătoare cu un prosop textil şi se toarnă înăuntru căpşunile; se lasă să se scurgă. Se măsoară cca 750 ml suc şi se amestecă într-o oală cu zahăr gelifiant şi suc de lămâie.
Se dă sucul în fiert, amestecând, apoi se lasă să clocotească cca 3 min., amestecând continuu. Se adaugă boabele de piper şi nu se mai lasă să fiarbă după aceea.
Jeleu de căpşuni cu piper
Pofta buna!