Jeleu de coacaze

Printeaza

Jeleu de coacaze din: coacaze, miere, gelifiant, apa.

Ingrediente:Jeleu de coacaze

  • 500 g coacăze
  • 500 ml apă
  • 500 g miere
  • 1 pachet gelifiant 3:1 pentru 1000 g fruct

 

Mod de preparare:

Puteţi lucra cu jumătate coacăze negre şi jumătate roşii, deoarece cele roşii singure vor avea o culoare pală. Nici jeleul de coacăze albe nu este prea atrăgător din punct de vedere cromatic.

Coacăzele negre conţin foarte multă pectină, astfel că produsul va lega mai bine.

Fructele se spală şi se aleg, apoi se pun la fiert împreună cu apa, se acoperă şi se lasă să se odihnească circa 1/2 ore. Se filtrează printr-un şervet şi se separă 3/4 l de suc.

Se amestecă cu gelifiantul şi se pune la fiert, apoi se adaugă mierea şi se dă iar în clocot. După scurgerea timpului de fierbere indicat se face proba, apoi se toarnă fierbinte în borcane, care se închid şi se întorc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.