Jeleu de coacaze
PrinteazaJeleu de coacaze din: coacaze, miere, gelifiant, apa.
- 500 g coacăze
- 500 ml apă
- 500 g miere
- 1 pachet gelifiant 3:1 pentru 1000 g fruct
Mod de preparare:
Puteţi lucra cu jumătate coacăze negre şi jumătate roşii, deoarece cele roşii singure vor avea o culoare pală. Nici jeleul de coacăze albe nu este prea atrăgător din punct de vedere cromatic.
Coacăzele negre conţin foarte multă pectină, astfel că produsul va lega mai bine.
Fructele se spală şi se aleg, apoi se pun la fiert împreună cu apa, se acoperă şi se lasă să se odihnească circa 1/2 ore. Se filtrează printr-un şervet şi se separă 3/4 l de suc.
Se amestecă cu gelifiantul şi se pune la fiert, apoi se adaugă mierea şi se dă iar în clocot. După scurgerea timpului de fierbere indicat se face proba, apoi se toarnă fierbinte în borcane, care se închid şi se întorc.
Pofta buna!