Jeleu de corcoduse si morcovi
PrinteazaJeleu de corcoduse si morcovi din: corcoduse, morcovi, apa, zahar, lamaie, campari.
- 700 g corcoduşe
- 300 g morcovi
- 500 ml apă
- 350 g zahăr gelifiant 3:1
- sucul de la 1 lămâie
- 1 păhăruţ de Campari
Mod de preparare:
Corcoduşele se taie jumătăţi şi se curăţă de sâmburi, iar morcovii de dau pe râzătoare măruntă. Se toarnă ambele într-o cratiţă cu apa şi sucul de lămâie şi se lasă să fiarbă 5 minute.
Se strecoară apoi printr-un şervet, fără a se presa prea tare, altfel sucul va ieşi tulbure.
Dacă nu aţi obţinut 750 ml de suc, completaţi diferenţa cu apă, adăugaţi şi zahărul şi amestecaţi, apoi puneţi pe foc până fierbe.
Lăsaţi să fiarbă cât scrie pe pachetul de zahăr gelifiant, apoi luaţi de pe foc, adăugaţi Campari şi amestecaţi, apoi faceţi proba.
Turnaţi în borcane.
Pofta buna!