Jeleu de corcoduse
PrinteazaJeleu de corcoduse
- 2 kg corcoduşe alese
- 1,5 kg zahăr
- 1 lingură zeamă de lămâie
- câteva picături de colorant alimentar sau o lingură de dulceaţă de vişine
Mod de preparare:
Corcoduşele alese le pui la fiert cu 2 l apă şi le fierbi lent, altfel se tulbură zeama. După 10-20 de minute de fierbere strecori zeama rezultată printr-un tifon pus în două, o amesteci cu zahărul şi o pui din nou la fiert.
Incerci dacă jeleul este suficient de legat înmuind coada unei linguri de lemn în pastă şi apoi introducând-o într-un vas cu apă rece.
Dacă pe coada lingurii rămâne o pastă gelatinoasă, jeleul este suficient de fiert; dacă se scurge imediat în apă, mai trebuie fiert, încerci şi aşa: pui puţină pastă pe o farfurioară, întinzând pe fundul ei, după care o laşi să se răcească; dacă adunând-o la un loc pasta „se ţine”, jeleul este gata!
Când jeleul este fiert adaugi zeama de la lămâie şi colorantul sau dulceaţa de vişine. Torni jeleul în borcane, pe care le legi bine cu celofan. Le păstrezi la rece.
Jeleu de corcoduse
Pofta buna!
Incoming search terms:
- jeleu de corcoduse