Jeleu de fructe cu iaurt si vanilie
PrinteazaJeleu de fructe cu iaurt si vanilie din: gelatină granulată, suc de fructe, lapte, iaurt natur, miere, esenţă de vanilie, miez de vanilie, ulei.
Ingrediente:
- 1 lingură gelatină granulată
- 300 ml suc de fructe
Ingrediente pentru cremă:
- 1 lingură gelatină granulată
- 2 linguri lapte
- 500 g iaurt natur
- 2 linguri miere
- câteva picături esenţă de vanilie
- miez de vanilie
- ulei pentru uns forma
Mod de preparare:
Se prepară jeleul: se înmoaie gelatina în 2 linguri cu apă rece. Se toarnă sucul într-o cratiţă şi se dă în clocot; se ia de pe plită şi se adaugă gelatina; se amestecă până ce se dizolvă.
Se repartizează compoziţia în 4 forme mici (cca 125 ml) unse în prealabil cu puţin ulei.
Se prepară crema de iaurt: se înmoaie gelatina în lapte rece. Se amestecă iaurtul la temperatura came.rei cu mierea, esenţa şi miezul de vanilie.
Se dizolvă gelatina la bain-marie şi se ia de pe foc; se înglobează în compoziţia de iaurt. Se repartizează jeleul în formele pregătite dinainte şi acestea se introduc în frigider timp de cca 4-5 ore.
Jeleu de fructe cu iaurt si vanilie
Pofta buna!