Jeleu de fructe cu iaurt si vanilie

Printeaza

Jeleu de fructe cu iaurt si vanilie din:  gelatină granulată, suc de fructe, lapte, iaurt natur, miere, esenţă de vanilie, miez de vanilie, ulei.

Jeleu_de_fructe_cu_iaurt_si_vanilie

Ingrediente:

  •  1 lingură gelatină granulată
  •  300 ml suc de fructe

Ingrediente pentru cremă:

  •  1 lingură gelatină granulată
  •  2 linguri lapte
  •  500 g iaurt natur
  •  2 linguri miere
  •  câteva picături esenţă de vanilie
  •  miez de vanilie
  •  ulei pentru uns forma

Mod de preparare:

Se prepară jeleul: se în­moaie gelatina în 2 linguri cu apă rece. Se toarnă sucul într-o cratiţă şi se dă în clo­cot; se ia de pe plită şi se adaugă gelatina; se ameste­că până ce se dizolvă.

Se repartizează compoziţia în 4 forme mici (cca 125 ml) unse în prealabil cu puţin ulei.

Se prepară crema de iaurt: se înmoaie gelatina în lapte rece. Se amestecă iaurtul la temperatura came.rei cu mierea, esenţa şi miezul de vanilie.

Se dizolvă gelatina la bain-marie şi se ia de pe foc; se înglobează în compoziţia de iaurt. Se repartizează jeleul în formele pregătite dinainte şi acestea se intro­duc în frigider timp de cca 4-5 ore.

Jeleu de fructe cu iaurt si vanilie

Jeleu_de_fructe_cu_iaurt_si_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.