Jeleu de gutui
PrinteazaJeleu de gutui din: gutui, mere, zahar, zahar tos.
- 1,5 kg gutui
- 0,5 kg mere
- 1 kg zahăr conservant
- zahăr tos
Mod de preparare:
Gutuile se taie în sferturi şi se curăţă de sâmburi. Se pun pe o tavă de copt, se bagă în cuptorul încălzit în prealabil la 160°C şi se coc timp de 1 oră. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească.
Se curăţă de coajă gutuile şi merele, cărora li se scot sâmburii, se taie în bucăţi mici, apoi se mixează până se obţine un piure.
Piureul se lasă pe foc timp de 5 minute, cu zahărul conservant. Compoziţia se toarnă într-o oală din metal şi se lasă să se usuce timp de 2-3 zile.
Compoziţia întărită se scoate din oală, apoi se taie în cubuleţe, care se dau prin zahărul tos. Se depozitează în cutii sau borcane închise ermetic.
Jeleu de gutui
Pofta buna!
Foarte bun jeleul de gutui