Jeleu de mandarine
PrinteazaJeleu de mandarine din: portocale, clementine, compot de mandarine, sirop de rodie, zahar tos, scortisoara, foi de gelatina si cointreau.
- 3 portocale mari
- 10-12 clementine
- 1 conserva de 300 g compot de mandarine
- 2-3 linguri sirop de rodie
- 125 g zahar tos
- un praf de scortisoara
- 6 foi de gelatina
- 6 linguri cointreau, grand marnier sau lichior de portocale
Mod de preparare:
Răzuieşte mărunt 2 portocale direct într-un vas. Stoarce zeama din 3 portocale şi tot lichidul din conserva într-un pahar gradat şi stoarce atât cât este nevoie din clementine pentru a obţine 500 ml de lichid.
Porţionează mandarinele în 6 pahare sau boluri şi adaugă 1-2 linguriţe de sirop de rodie. Toarnă sucul obţinut în vasul cu coaja rasă şi adaugă zahărul şi scorţişoara, încălzeşte treptat până când zharul se dizolva, apoi fierbe 1 minut si lasa sa se raceasca 10 minute.
Prepară gelatina. Adaugă foile înmuiate în lichidul cald şi amestecă până când se dizolvă. Strecoară printr-o sită fină şi adaugă alcoolul. Toarnă jeleul în pahare- sprijină lingura cu dosul în sus pe marginea paharului şi toarnă lichidul pe lingură. Dă la rece 4-6 ore până când se întăreşte.
Jeleu de mandarine
Pofta buna!