Jeleu de menta
PrinteazaJeleu de menta din: frunze menta, gelfix, zahar, apa, zeama de lamaie, colorant alimentar verde.
- 1 farfurie adanca de frunze de menta
- 1 plic Gelfix 3:1
- 350 g zahar
- 1 l apa
- 3 lingurite zeama de lamaie proaspat stoarsa
- optional, cateva picaturi de colorant alimentar verde
Mod de preparare:
Speli frunzele de mentă, le cureţi de pe tulpini şi le mixezi în blender, pentru 10 minute, împreună cu apa. Torni lichidul într-o cratiţă şi îl pui pe foc mediu, să se încălzească până aproape de temperatura de fierbere, lei vasul de pe foc şi îl acoperi, ca să obţii o infuzie concentrată.
După 45 de minute, strecori lichidul printr-o sită în care ai pus şi două straturi de tifon. După ce pasta de frunze s-a adunat în tifon, o scurgi prin presarea săculeţului din tifon.
Pui din nou lichidul în cratiţă şi adaugi zeama de lămâie, colorantul şi gelifiantu! amestecat cu zahărul. Fierbi jeleul la foc mediu, pentru cel mult 5 minute. Aduni într-o margine spuma care s-a format şi o îndepărtezi.
Pui jeleul fierbinte în bor-cane de 300 ml, în prealabil spălate şi sterilizate în cuptor. Inchizi ermetic borcanele şi le aşezi pe capac, pentru 5 minute, apoi le răstorni şi le laşi să se t răcească sub pături, înainte de a folosi jeleul pentru glazurat prăjituri, îl încălzeşti într-un vas cu apă fierbinte.
Jeleu de menta
Pofta buna!