Jeleu de mere cu cidru
PrinteazaJeleu de mere cu cidru din: mere, zahar, apa, menta, lamaie, cidru.
- 300 g mere acrişoare
- 1000 g zahăr gelifiant 1:1
- 500 ml apă
- 3 linguriţe de mentă proaspătă, tocată
- sucul de la 1 lămâie
- 250 ml cidru
Mod de preparare:
Menta se spală şi peste ea se toarnă 250 ml apă clocotită, apoi se lasă 30 de minute acoperită. Se strecoară prim sită deasă.
Merele se curăţă de coajă şi se dau pe râzătoare măruntă.
Se amestecă cu infuzia de mentă şi cu celelalte ingrediente şi se clocoteşte timp de 5 minute. Se lasă să stea 1/2 ore, apoi se filtrează sucul obţinut printr-un şervet des.
In acest suc se toarnă cidrul (şi se obţin circa 750 ml de lichid), apoi zahărul şi sucul de lămâie, şi se dă în clocot. Se lasă să fiarbă atât cât este indicat pe pachet, se face proba şi se toarnă fierbinte în borcane.
Se pun capacele şi se întorc.
Pofta buna!