Jeleu de mure cu lămâie
PrinteazaJeleu de mure cu lămâie din: mure, apa, gelfix, fructoza, suc de lamaie.
- 1,5 kg mure
- 100 ml apa
- 1 plic gelfix
- 190 g fructoza
- 40 ml suc de lamaie
Mod de preparare:
Se curăţă murele, se clătesc printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă bine. Se pun la foc moale, cu 100 ml apă, dar nu se lasă să dea în fiert.
Se pasează compoziţia de fructe prin sită, iar la sucul astfel obţinut se adaugă 1 plic de Oelfix, fructoză, suc de lămâie.
Se amestecă bine şi se pune pe foc.După ce dă în clocot, compoziţia se lasă să mai fiarbă timp de 1 min. şi se toarnă imediat în borcane sterilizate în prealabil, care se închid ermetic.
Se lasă să se odihnească pe capac, apoi se aşază din nou în picioare şi se lasă să se răcească.
Jeleu de mure cu lămâie
Pofta buna!