Jeleu de mure cu lămâie

Printeaza

Jeleu de mure cu lămâie din: mure, apa, gelfix, fructoza, suc de lamaie.

Ingrediente:Jeleu de mure cu lămâie

  • 1,5 kg mure
  • 100 ml apa
  • 1 plic gelfix
  • 190 g fructoza
  • 40 ml suc de lamaie

 

Mod de preparare:

Se curăţă murele, se clătesc printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă bine. Se pun la foc moale, cu 100 ml apă, dar nu se lasă să dea în fiert.

Se pasează compoziţia de fructe prin sită, iar la sucul astfel obţinut se adaugă 1 plic de Oelfix, fructoză, suc de lămâie.

Se amestecă bine şi se pune pe foc.După ce dă în clocot, compoziţia se lasă să mai fiarbă timp de 1 min. şi se toarnă ime­diat în borcane steriliza­te în prealabil, care se închid ermetic.

Se lasă să se odihnească pe capac, apoi se aşază din nou în picioare şi se lasă să se răcească.

Jeleu de mure cu lămâie

Jeleu de mure cu lămâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.