Jeleu de pere şi ardei
PrinteazaJeleu de pere şi ardei din: pere, ardei gras, ceapa verde, otet din vin alb, ghimbir, zahar gelifiant, sare, sos tabasco.
- 700 g pere
- 300 g ardei gras galben
- 150 g ceapa verde
- 250 ml otet din vin alb
- 25 g ghimbir
- 1 plic zahar gelifiant
- 1 kg zahar
- sare
- sos tabasco
Mod de preparare:
Cureţi perele de coajă şi de seminţe şi le tai bucăţele. Ardeii şi ceapa curăţate le tai mărunt. Amesteci fructele cu legumele, ghimbirul şi oţetul, apoi fierbi totul la foc mic.
Amesteci conţinutul plicului de gelifiant cu două linguri de zahăr, îl pui în oală, adaugi şi zahărul rămas şi fierbi în continuare 10 minute.
Când jeleul s-a închegat, presari un praf de sare, adaugi un strop de sos Tabasco si le lasi asa 5 minute.
Jeleu de pere şi ardei
Pofta buna!