Jeleu de pere şi ardei

Printeaza

Jeleu de pere şi ardei din: pere, ardei gras, ceapa verde, otet din vin alb, ghimbir, zahar gelifiant, sare, sos tabasco.

Ingrediente:Jeleu_de_pere_si_ardei

  • 700 g pere
  • 300 g ardei gras galben
  • 150 g ceapa verde
  • 250 ml otet din vin alb
  • 25 g ghimbir
  • 1 plic zahar gelifiant
  • 1 kg zahar
  • sare
  • sos tabasco

 

Mod de preparare:

Cureţi perele de coajă şi de seminţe şi le tai bucăţele. Ardeii şi ceapa curăţate le tai mărunt. Amesteci fructele cu legumele, ghimbirul şi oţetul, apoi fierbi to­tul la foc mic.

Amesteci conţinutul plicului de gelifiant cu două linguri de zahăr, îl pui în oală, adaugi şi zahărul rămas şi fierbi în conti­nuare 10 minute.

Când jeleul s-a închegat, presari un praf de sare, adaugi un strop de sos Tabasco si le lasi asa 5 minute.

Jeleu de pere şi ardei

Jeleu_de_pere_si_ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.